Danske deltagere i årets EBSCA camp

Til årets EBSCA camp var Jan Poulsen og Helle Sylvest med og vi har fået en lille anmeldelse af campen for trænere:

På EBSCA var der i år en række instruktører fra de bedste europæiske hold og en fra et amerikansk collegehold samt et par som havde en stærk baggrund på anden vis i sporten.

Der var fokus på hvilke værktøjer der kan tages med videre fra campen og arbejdes mere på efterfølgende i pitching og catching især, hvor alle fik personlige sejre eller forbedringspunkter med hjem. Som træner var det overskueligt at se hvad der blev arbejdet med og der var mulighed for enkelte spørgsmål til instruktørerne.

Batting var en lang række stationer, hvor instruktørerne havde informeret om fokus men da instruktøren selv ikke kunne være over alt og give feedback til alle var trænerne på kursus her lidt mere i spil og kunne byde ind med de rettelser der var fokus på. Det var ikke til at spørge ind under vejs hvilket var ærgerligt for både trænere på kursus og spillere.

I fielding blev der desværre ikke arbejdet på nogle specifikke skills og positioner og det blev svært at gennemskue hvad formålet var med disse træninger.

Overordnet fik man som træner på kursus ikke meget information om hvad og hvorfor, hvilket var meget ærgerligt, når man står med så dygtige trænere og gerne vil forstå hvad de tænker og hvordan de leder deres hold.

Det har været en ekstrem god tur at få kontakter på tværs af landegrænser i Europa på og de gode snakke har været meget lærerige.

Der har været gode snakke efterfølgende med arrangørerne hvor der er blevet givet udtryk for både de gode ting og de punkter der har været kritik af og vi håber det for fremtiden vil løfte campen for både spillere men især trænere, så man ikke er så meget boldsamler, som man er der for aktivt at lære og udvikle sig som træner.

Vi vurdere at der med de rette justeringer kan komme meget ud af campen for spillere 14-20 år med et øvet til meget øvet niveau og god spilforståelse. Man skal kunne kaste og gribe præcist, samt batte på de danske damepitchere. For trænere skal man nok havde været tilknyttet et hold mere end en sæson og både træne og coache til kampe.