Flyvende fynsk start med Baseball5 turnering i Nyborg

Til turneringen var der seks hold tilmeldt med blandede køn, fire hold fra Fyn som repræsenterede alle de fynske klubber i softball såvel som baseball. Derudover var der Århus Baseball og Softballklub og et blandet hold fra GSK Flamingos og nogle kendinge fra de fynske klubber. Dagens dommer i skysovs var Jonas, som styrede spillet med et stort overblik og samarbejde med de fremmødte, reglerne blev tilpasset lidt de forhold der var og blandt andet udskiftninger blev kørt mere flydende end de originale regler, hvilket gav meget spil til alle i alle kampe.

I løbet af dagen var der små konkurrencer, som alle individuelt eller med en ven kunne deltage i, særligt var spikeball/roundnet meget populært og der blev fundet vindere af alle konkurrencer og præmier til vinderne i slutningen af dagen.

Bronzekampen, mellem Odense Wolves og Østfyns Oysters, var tæt og dagens nok eneste kollision blev video-dokumenteret og kan ses på et af de interview, som vi vil udgive de her dage på de sociale medier.

Finalen blev en tæt kamp mellem Århus og Killer Bees, hvor flere spillere bød sig til som dommere og hjalp Jonas som officials. Århus vandt med 6 point, over Killer Bees som fik 4 point. De fik begge præmier for den flotte placering.

Der var mange positive tilbagemeldinger og det var en rigtig god start for Baseball5 med den store opbakning til turneringen i Nyborg, som også bragte softball og baseball tættere på hinanden, og med forsikringer om at det skulle vi gøre igen og udnytte de muligheder det giver, at kunne stille flere hold meget nemt når der kun skal stilles fem personer.

Der vil blive arbejdet på at lave nogle kampe/turneringer udendørs, som opvarmning til DM, som også er udendørs, forhåbentligt i nogle parker, hvor vi kan vise vores sport frem til lidt flere end på vores baner. Klubberne er også meget velkomne til at arrangerer kampe selv og skrive til Hesy@softball.dk