Husk at tjek fotorettighederne, før I bruger et billede

Det kan blive en dyr fornøjelse hvis I ikke er opmærksom på om det billede, I overvejer at bruge på f.eks. facebook til en lille opdatering, er gratis at benytte eller har fotorettigheder.

Hvis billedet ikke er gratis kan I risikere at skulle betale for brugen af billede og det kan blive en dyr fornøjelse, som det var for en BMX klub i Skanderborg, læs mere her

Er du tvivl så gennemgå altid DIFs anbefalinger, der er listet herunder

DIF ANBEFALER: 

TIP 1:

Sørg altid for at sikre jer, at I har rettigheder til at benytte de billeder, I bruger. Det gælder både Facebook, hjemmesider, nyhedsbreve mv.

Der findes billedportaler som fx Colourbox eller Shutterstock, hvor man for et mindre beløb kan betale for brugen af de billeder, klubben henter ned. Der findes dog også flere gratis muligheder. Se flere tips til gratis billeder her

TIP 2:
Hvis man modtager et krav for uretmæssig billedbrug, så indgå i dialog med ejeren. Både for at sikre, at de rent faktisk ejer billedet, men også for evt. at forhandle en rimelig pris.

TIP 3:
Er der mistanke om svindel, så bed opkræveren om at fremsende dokumentation for ophavsretten til det pågældende billede.