For fjerde gang tørnede det danske og det tjekkiske landshold sammen i Fastpitch Challenge.  Denne gang var det i tjekkiske Pardubice, øst for Prag i Bededagsferien.

Det danske hold var i noget nær stærkeste opstilling – dog uden Valdemar Terkelsen, der uheldigvis var løbet ind i en skulderskade i ugen op til.  Første kamp blev spillet fredag aften og her kom danskerne godt fra start med en 7-5 sejr.  Det fugtige og kølige vejr gjorde det svært for pitcherne og specielt danskerne kunne profitere af mange walks.  Både Daniel Julenon og Jesper Sillemann kom på base hver gang, mens Kim Hansen uddelte 11 strikeouts til tjekkerne.

Jacob Mortensen i regnfuldt vejr
Jacob Mortensen i regnfuldt vejr

Lørdag morgen startede med en kamp mod det danske u19 landshold.  Her pitchede unge Lukas Lohman hele kampen, med 7 strikeouts uden walks.  En fin præstation af vores u19 es. Slutresultatet blev 5-3 til Danmark, bl.a. på grund af aggressivt baseløb mod de unge tjekker.

Anden lørdagskamp var igen mod tjekkernes seniorhold.  Her fik værterne dels slået et par home runs på Kim Hansen og dels lidt hjælp af danske fejl i marken.  Det gav tjekkisk 6-4 sejr, hvor Jacob Mortensen gik 2 for 3 med 2 point scoret.

Desværre regnede resten af dagens program væk – men til gengæld nåede vi at se Danmark besejre Tjekkiet i ishockey!

Tidligt søndag morgen havde arrangørerne været i gang med banen, som bar præg af eftermiddagens og aftenens regnvejr.  Det betød, at vi fik gennemført de to planlagte kampe mod Tjekkiet inden hjemrejsen.  I den tidlige kamp scorede vi hurtigt 3 point i første inning, bl.a. på Anders Hansens double.  Selv om tjekkerne kom godt igen, så kunne vi hive en 7-5 sejr i land. Kim Hansen pitchede hele kampen med 7 K’er og 2 walks.

Den sidste kamp delte Valdemar Terkelsen (der testede sin skulder) og  Lukas Lohman mellem sig, og selv om tjekkerne scorede 5 point, så var de fleste desværre pga. et par danske fejl i marken. Offensivt måtte vi nøjes med det ene point, som Jan Weichardt scorede i 2. inning.

Alt i alt en rigtig god tur, som opvarmning til EM i Tjekkiet i juli måned.  Vi er ikke helt der, hvor vi skal være endnu, men vi er bestemt på vej.  Næste turnering er den årlige Pinse-turnering i Zeist i Holland.  Efter denne turnering vil det endelige EM-hold blive udtaget.