I nat (dansk tid) starter u18 VM i Palmerston North i New Zealand – med dansk deltagelse!

Det danske hold rejste allerede til New Zealand for over en uge siden – dels for at vænne sig til de 12 timers tidsforskel, og dels for at få spillet så mange træningskampe så muligt før det går løs.  Februar er jo ikke ligefrem højsæson for softball herhjemme.

Cheftræner, Kevin Stockford beskriver opvarmnings-touren således:
Vi landede i Auckland d. 12. februar og allerede samme aften var vi i gang med vores første kamp!
Dag 2: Træning og kampe mod først Otahuhu’s u19-hold og derefter mod deres senior reservehold.
Dag 3 Rejsedag.  Først til en maori landsby ved Rotorua, Whakarewarewa, hvor vi så en traditionel maori kapa haka dans.  Så blev det til det fantastiske Huka vandfald og frokost ved Lake Taupo.  Fra Taupo gik det til Otaki, hvor vi blev budt velkommen af en traditionel maori Powhiri – taler, sang, dans og mad. Vi blev indkvarteret i den lokale Marae – et slags forsamlingshus, hvor vi hurtigt blev sat i gang med forskellige gøremål. Madlavning, rengøring, opvask og ellers udvise generel respekt for huset og dets betydning.  Der blev også tid til stranden, lektier og andet.

Dag 4: Clinic for et lokalt juniorhold fra Horewhenua Softball Club. Og om aftenen en kamp mod et lokalt seniorhold.
Dag 5: I hovedstaden Weillington, hvor vi var på New Zealands Nationalmusseum: Te Papa. Også tid til at se Hutt Valleys softballstadion, hvor vi fik set årets NFC-finaler.

Dag 6: En tur til Palmerston North, hvor VM jo bliver afviklet.  Vi fik spillet en kamp mod Australien og prøvet banerne af. Derefter en 2-timers køretur østpå til Hawks Bay, hvor vi igen spillede mod et lokalt seniorhold.
Dag 7:  Art Deco bilmuseum i Hawks Bay og et par træningskampe til.
Dag 8: Retur til Palmerston North, med et par træningskampe mod Argentina og New Zealand.  De sidste af vores 10 opvarmningskampe.

Dagene frem mod VM vil blive brugt på den mentale del af spillet, og ellers rette fokus mod VM-kampene.  Drengene er spændte og ser frem mod opgaverne. De har trænet ekstremt hårdt mod VM, hvor deltagelsen er en storpræstation i sig selv.  Alle hold har jo den samme chance ved VM’s start – og vores forventninger går på at kunne holde fokus på vores eget spil, basics og kontrollere hvad vi selv kan kontrollere. På den måde kan vi fokusere på os selv og ikke blive overvældet af hvad der lige står på modstandernes trøjer. Vi har mange talentfulde spillere, som har potentialet til at præstere flot på banerne.  Jeg vil se fremad mod at opleve den succes, at se de unge mennesker få oplevelser for livet – både på og udenfor banen

Til selve VM er Danmark kommet i en stenhård pulje.  Realistisk set er der nok ikke meget at stille op mod værterne fra New Zealand og nr. 1 på verdensranglisten: Japan.  USA og Mexico er der lidt bedre chancer mod, men begge disse kommer fra lande med masser af spillere og masser af baseball/softball kultur, så en stor overraskelse, hvis bare en af disse kampe vindes.  Sidste hold i puljen er Guatamala, som først de senere år er begyndt at spille med ved VM, senest med en 11. plads ved seneste u19 VM.  Her har vi til gengæld gode chancer for en sejr.  
De tre bedste fra puljen går videre til slutspillet, hvilket nok er en lidt for stor mundfuld for de unge danskere, men en sejr eller to ville kunne give os en placering i top-10 i placeringsrunden.

Alle kampe fra VM bliver live streamet fra WBSC’s YouTube kanal.
Officiel VM side her.
VM’s Facebook side her.

Danmark program:
21/2, 23.00 (dansk tid): Guatamala
23/2, 02.30: Mexico
24/2, 05.00: Japan
25/2, 00.00: USA
26/2, 07.30: New Zealand

Danmark, u18
Linus Johman (90), Gladsaxe Gators
William Melin (55), Gladsaxe Gators
Lauge Munksø (77), Gladsaxe Gators
Gustav Brodin (9) , Gladsaxe Gators
Anders Olsen (50), Gladsaxe Gators
August Bordonaro (2), Stenløse Bulls
Nicholai Rindom (13), Stenløse Bulls
Jacob Liliendal (51), Egedal Stars
Magnus Kirstein (7), Egedal Stars
Noah Rindom (5), Egedal Stars
Anders Bryding Thamdrup (75), Ballerup Vandals
William Schaufuss-Johannson (93), Hørsholm Von Holmbäck Hurricanes
Sebastian Gill (6), Hørsholm Von Holmbäck Hurricanes
Daniel Jørgensen (60), Hørsholm Von Holmbäck Hurricanes
Victor Elsner (4), Amager Vikings
Alexander Mikkelsen (10), Odense Giants

Head Coach
Kevin Stockford

Ass. Coach
Mark Bordonaro

Team Manager
Natasha Rindom