Bedste placering nogensinde!

For første gang nogensinde blev VM for herrer afholdt i Europa – nærmere betegnet i Tjekkiet i Prag og Havlickuv Brod. Danmark var kvalificeret som et af de 3 europæiske hold, sammen med værterne fra Tjekkiet og Holland. Danmark var kommet i pulje med: Canada, Australien, USA, Venezuela, Syd Afrika, Holland og Singapore. De bedste 4 kunne spille videre om guldet, mens de sidste 4 skulle nøjes med placeringskampe.

Torsdag d. 13/6

VM blev åbnet med en flot ceremoni i fantastisk vejr. Et fyldt stadion, ca. 2000 tilskuere, kunne se New Zealand vinde stort over Tjekkiet, men en super stemning, som skulle lægge niveauet for hele turneringen.

Fredag d. 14/6

Danmark vs. Canada.

En hård start på turneringen mod en af de helt store favoritter til VM-titlen. Canada stillede op i absolut stærkeste opstilling, og kunne sikkert køre en 7-0 sejr hjem. Danskerne viste dog, at de godt kunne være med. 3 hits og 5 walks gav baseløbere i hver inning, men desværre fik vi ikke slået nogen hjem. Tre canadiske home runs betød at scoren løb lidt op. Alt i alt en OK start for det danske hold.

Lørdag d. 15/6

Danmark vs. Syd Afrika. En ”must win” kamp for begge hold, hvor danskerne heldigvis spillede en rigtig flot kamp. Efter nogle innings uden runs, fik danskerne scoret deres første VM-point. Duncan kom på ved en single, blev buntet videre af Lukas, og slået til 3. på en single fra Valdemar. Duncan scorede på Anton B’s groundball, og lidt senere fik vi også Valdemar hjem via et stjæl og en afrikansk fejl. Vores 3. run i inningen kom også hjem på en sac fly fra Frederik, som let scorede Anton B. Maskinen fortsatte i bunden af 4., hvor Martin slog et flot home run med Charlie på base, og lidt efter fulgte Valdemar op med endnu et 2-pont home run! 3 hurtige outs i 5. inning – og så var den kamp pludselig færdig. Kim pitchede hele kampen og delte 9 strike outs ud og tillod kun 1 hit. Samlet set en rigtig fin holdindsats af danskerne.

Søndag d. 16/6

Danmark vs. Venezuela. En af de kampe, som vi helst skulle vinde, for at komme i top 4 i puljen. Venezuela er traditionelt et hold med mange gode battere, men faktisk var det en lumsk venstrehåndet pitcher, som afgjorde kampen til deres fordel. Danskerne fandt aldrig ud af hans mange changup’s og curves, så desværre endte kampen med et yderst knebent 0-1 nederlag i 8. inning. Sydamerikanerne buntede deres tie-breaker løber til 3., og han scorede på en sac fly. Vi formåede ikke selv at flytte vores løber i bunden af 8., så det var i virkeligheden hele forskellen i den kamp. Kim viste igen imponerende form, med kun 4 hits til modstanderne og hele 14 K’er – og desværre kunne vi ikke bakke ham op offensivt denne gang

Mandag d. 17/6

Danmark vs. Australien. Endnu en kamp mod et favorithold: sidste VM’s sølvvindere fra Australien. Australierne kom bedst fra strat med et run i hver af de to første innings, hvor Lukas havde en lidt nervøs start. Valde afløste som pitcher, og i toppen af 4. inning fik Martin og Anton B pludselig en walk hver med 2 outs, hvorefter Alejandro slog et langt home run! 3-2 til Danmark og australierne fik travlt med at skifte pitcher, og virkede lidt rystede. Desværre kom de allerede på 3-3 i bunden af 4., men vi skulle helt hen til 6. inning før de kunne hive en 5-3 sejr hjem på nogle singles. Stærk kamp af Danmark – og lidt surt, at vi ikke kunne holde hele vejen.

Tirsdag d. 18/6

Danmark vs. Holland. En kamp mod rivalerne fra Holland, som skulle vindes, for fortsat at kunne spille med om top placeringerne. Kampen startede meget dramatisk. Bunden af 1. fik Valdemar en leadoff walk og blev slået videre til 3. på Frederiks single. Efter en stjålen base og en walk til Anton B, havde vi bases loaded med 2 outs. Her taber den hollandske pitcher bolden ud af hånden under pitchet! I forvirringen prøver de danske løbere at avancere – Valdemar ser out ud på 3., men støder sammen med 3. basemanden mens bolden havner i outfielden. Både Valdemar og Frederik løber hjem på spillet, men Valdemar bliver tagget out. Efter en større dommer-konference bliver alle vores løbere sendt retur til baserne pga. interference ved 3. base. Efterfølgende får Anders dog en walk, så vi kan få vores run alligevel! I bunden af 3. fik vi lidt flere runs ind: Lange starter med en walk, og Anton L overtager løbetjansen. Frederik bunter sig på base, og Charlies singler Anton L hjem. Oscar løber for Charlie og bliver buntet til 2. af Anton B og kan score på Anders’ groundball. 3. point kommer hjem, da Oscar kan score på Alejandros hårde single. I fjerde inning kan vi slå sejren fast med yderligere 4 runs fra Valdemar på et wild pitch og Anton B og Charlie på en single fra Anders. 8. run kom ind da Duncan, som løb for Anders, kunne score på Martins flotte triple. Et hollandsk trøste point kunne ikke ændre på en overbevisende 8-1 sejr. Kim pitchede solidt hele kampen med 8 strikeouts uden walks.

Onsdag d. 19/6

Danmark vs. USA. Som turneringen havde udviklet sig, så skulle kampen vindes for at vi kunne slutte i top 4. De første par innings var uden score, men i top 3 blev både Valdemar og Lange ramt af pitch. Med en lang double battede Charlie Valdemar hjem, og Anders’ groundbal scorer også Lange. Top 4 blev ligeså god, da Valdemar slog et flot off-field home run efter Tobias’ single. 4-0 halvvejs i kampen, så lovende ud, men desværre faldt korthuset sammen i bunden af 4. Amerikanerne begyndte for alvor at sætte bolden i spil: 2 bolde på kridtstregen, bloopers og skæve opspring, blev kombineret af line drives og home runs. Hele 12 point blev det til, og dermed også et tungt nederlag – og et farvel til en plads mellem de 8 bedste i verden.

Torsdag d. 20/6

Danmark vs. Singapore. Sidste kamp i puljespillet mod Singapore, som havde vist godt spil ind i mellem, men som også havde tabt de fleste kampe. Vi fik et run i 1. inning efter at Lange trak en walk og scorede på et wild pitch. Singapore kom tilbage med et 2-points home run I 2. og endnu et home run i 3. Derefter fik Valdemar dog styr på asiaterne og holdt dem nede i resten af kampen. Han sluttede med 10 K’er og kun 1 walk. Danskerne fik vendt kampen i toppen af 4.: Anders slog en triple til hegnet, en walk til Anton B, fulgt op af et langt home run fra Tobias! Vores sidste point kom i 7. inning, da Frederik battede brormand Valdemar hjem. 5-3 blev slutresultatet, som faktisk sendte os op på 5. pladsen i puljen – og frem til en kamp om 9./10. pladsen ved VM.

Fredag d. 21/6

Danmark vs. Cuba. Cuba, som blev nummer 5 i pulje A, havde overrasket ved VM med flot spil og tætte resultater mod stærke nationer. Et typisk caribisk hold, med stærke battere og fantastisk defence. Heldigvis fik vi en pitcherpræstation i verdensklasse fra Kim. Hele 18 strikeouts og kun 1 walk, mens han fik spredt 5 cubanske hits. En rigtig flot shutout! Allerede i bunden af 1. inning fik vi det eneste point vi havde brug for, da Valde fik en walk og efterfølgende kunne score på Charlies single. Efter et par walks til Tobias og Martin i bunden af 4., kunne Valdemar slå sejren fast med en single til center og 2 ekstra runs.

De sidste to dage blev brugt på det tjekkiske kulturliv og de afgørende kampe på stadion. Argentina endte som verdensmestre ved at besejre Japan i en fantastisk finale, som først blev afgjort i 10. inning! Bronzen gik til Canada. Værterne fra Tjekkiet endte som nr. 8. Alt i alt en flot turnering af det danske hold. Skuffelsen over ikke selv at have nået top 8, blev hurtigt afløst af glæde over en 9. plads, som er Danmarks bedste placering nogensinde ved et VM. Tak til arrangørerne for et flot og moderne VM, hvor alt bare klappede. Venlige mennesker allevegne, livlige tilskuere, cheerleaders, musik, maskot og en fantastisk flot dækning af alle kampene på nettet. Tak til Eliska – vores dygtige guide. Og selvfølgelig en kæmpe tak til de ca. 30 danske fans, som på skift i løbet af ugen var rejst til Tjekkiet for at støtte os!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.