Trænere

Træneruddannelsen er opdelt på tre niveauer.

1-2-Træner

Kom godt fra start – tag på 1-2-Trænerkursus!

 

På 1-2-Træner kurset bliver nye trænere klædt på til at træde ind i trænerrollen både før, under og efter træning. Kurset er delt op i to moduler, som hver varer 4 timer:

  • Modul 1. En generel del, som gør trænerne i stand til at forholde sig til den nye rolle som træner og giver dem input til de overvejelser de kan gøre sig, når målet er at skabe en sjov og udfordrende træning.

  • Modul 2. En softball del, som giver træneren inspiration til konkrete softball øvelser og lege samt forslag til, hvordan de kan sammensætte træningen.


Så nemt er det

1-2-Træner gør det nemt og hurtigt at komme i gang med trænergerningen – hvad enten den nye træner er 12, 34 eller 54 år. Kurset er derfor både for den unge eller nye træner og for forældrene, som alligevel sidder og venter på deres børn bliver færdige med at træne.

 

Kom godt fra start – det styrker hele klubben

At stå som ny træner kan være en stor udfordring – specielt hvis man som ny træner ikke har et billede af, hvad der skal til for at gennemføre en god træning. 1-2-træner-kurset er skræddersyet til at håndtere lige netop den situation. Evnen til at planlægge og udføre en god træning handler ofte om at have nogle konkrete værktøjer til at få det til at ske – og at få en idé om hvad træningen skal føre til.

 


Kort og konkret

1-2-Træner er bygget op om de to moduler á hver 4 timers varighed. Her kommer trænerne omkring en række områder, som har betydning for deres rolle som trænere:

  • Hvordan udfylder de trænerrollen før, under og efter træning?

  • Hvordan planlægger de en god træning?

  • Hvilke øvelser kan de gøre brug af under opvarmningen?

  • Hvordan udfordrer de alle under træningen?

 


Noget med hjem

Udover at deltagerne gerne skulle få en masse redskaber og inspiration med hjem fra kurset, sørger vi også for at give dem konkret undervisningsmaterialer så de kan bruge det lærte bagefter. Derfor får alle deltagere et kursushæfte for hvert modul, så de kan gå hjem og læse mere, og anvende det i praksis i undervisningen.

Samtidig har vi udviklet en mobilapplikation med alle træningsøvelser, så det bliver ekstra nemt at overføre de gode idéer fra kurset til træningen. Endelig følger der en opstartspakke og andre 1-2-træner-gaver med.

1-2 træner kan nu afholdes i DIN klub

Det er muligt at afholde kurset i jeres klub. I finder nogle datoer, der passer jeres klub, og så skaffer forbundet en underviser til kurset. Man kan vælge af afholde kurset på én dag med alle 8 timer, eller placere de to moduler på hver deres dag.

Deltagerne kan være nye trænere, hjælpetrænere, de ældste junior spillere, eller forældre/bedsteforældre, som hjælper til med træningen og/eller generelt på holdet.

Se mere i klub- og deltagervejledningen og kontakt udvikling@softball.dk for at høre nærmere om hvordan 1-2-træner kurset kan komme til din klub.

Blanketter

Klub og deltagervejledning til 1-2 Træner

BestillingsblanketDownload

Vi glæder os til at se jeres trænere på kurserne!

 

Træner 1

Træner 1 er første del af Dansk Softball Forbunds træneruddannelse.

Formålet med uddannelsen er at uddanne komplette softball trænere, så alle klubber kan tilbyde deres spillere en dygtig træner og dermed fastholde og udvikle nye softball spillere.

Deltagerne opnår færdigheder indenfor praktisk og teoretisk coaching og lærer at designe en sikker, sjov og udfordrende træning. Fundamentale softball øvelser, metodik, træningsteori og skygge coaching er nogle af modulerne på kurset. Uddannelsen består af en teoretisk og praktisk del, og er på 25 timer. Dertil kommer et kursus fra DIF på 12-15 timer (DIF Træner 1

På uddannelsen vil der også være kvalificerede danske instruktører samt instruktører fra ESF og ISF.

Efter gennemført uddannelse vil du modtage et uddannelsesbevis samt blive registreret i DSoF’s trænerdatabase

Indhold på uddannelsen:

Uddannelens moduler
Fundamentals of Softball
Softball regler
Positiv coaching
Shadow Coaching/Game
Opbygning af en træningssession og sportsskader
Trænings- og sæsonopbygning
Sport og softball træningsteori

Er du interesseret i at tage uddannelse, klik her eller send din tilmelding udvikling@softball.dk så du er sikret en plads på næste hold.

Vil du høre mere om uddannelsen er du velkommen til at kontakte Mette Nissen på meja@softball.dk


Træner 2

Træner 2 er anden del af Dansk Softball Forbunds træneruddannelse, og bygger selvfølgelig oven på Træner 1. Efter denne uddannelse er man certificeret “Elite coach” i dansk softball.

Det er et krav, at have taget Træner 1 for at deltage på Træner 2. 

Er du interesseret i at blive elite coach, og høre mere om uddannelsen, så er du velkommen til at kontakte Mette Nissen, eliteudvalg og uddannelsesansvarlig i DSoF. 

da_DKDA_DK
Skærmbillede 2020-08-27 kl. 11.21.04

VI BRUGER COOKIES PÅ DETTE SITE FOR AT FORBEDRE BRUGEROPLEVELSEN