Efter nedturen ved seneste EM i 2012, hvor det kun blev til en 4. plads, var det et opsat dansk landshold, der drog afsted til Tjekkiet, nærmere bestemt Havlickuv Brod, som ligger 1½ times kørsel øst for Prag. Første mål var at kvalificere sig til VM i 2015 (top 3) og derefter at gå efter guldet.

Søndag d. 13/7.
Stille og rolig dag med en god træning på banen, diverse indkøb og ellers bare opladning til turneringen.

Mandag d. 14/7.
Om det var den tidlige start (kl 9.00) eller bare lidt nerver skal ikke kunne siges, men vores første kamp mod Israel var en noget sløv start. Kampen blev kun vundet med 5-3,og de eneste lyspunkter var vel Charlies og Frankies to home runs. Valde pitchede hele kampen. Heldigvis var der ikke tid til at hænge med hovedet. Straks efter kampen var der afgang til bane to i Pardubice (en god time i bus), hvor vores kamp mod Belgien skulle afvikles. Her var der til gengæld ingen slinger i valsen. 9-0 endte kampen, med “back to back” home runs fra Sille og Anders. Kim pitchede en flot shutout med 11 K’er og kun 1 hit. Retur til Havl. Brod igen, hvor der om aftenen var en flot åbnings ceremoni med faldskærmsudspringere, orkester, taler mm.

Tirsdag d. 15/7.
Tirsdag havde vi kun en kamp – den vigtige kamp mod England, som igen i år havde flere spillere fra store softball-nationer: Australien, New Zealand og Canada. Bl.a. Kevin Stockford fra Vikings. Kampen, var en 19.30 kamp, så vi kunne tage en let gang batting om formiddagen, og så ellers tilbage på hotellet og lade op. Englænderen startede med pitcher Darby (Aus), som kastede hårdt (125-130 km/t) men også var ret vild. Vi fik en god start med point i første inning, men enlænderne fik både udlignet og også bragt sig foran 3-2 i toppen af 5. inning. Men med to outs i bunden af 5. fik vi et par walks, en RBI-single fra Frederik, hvorefter Charlie slog et flot line drive home run, som bragte os foran 5-3. Selv om englænderne fik reduceret til 5-4 kunne vi køre en meget vigtig sejr hjem. Vores tålmodighed ved battet viste sig at være afgørende. Kim pitchede hele kampen med 12 K’er.

Onsdag d. 16/7.
Endnu en dag med kun en aftenkamp, denne gang mod værterne fra Tjekkiet. Samme program med batting om morgenen, og så ellers klar til kamp. Vinderne ville næsten sikkert kvalificere sig til VM, så meget var på spil. Masser af larmende fans og en fantastisk sommeraften udgjorde en flot kulisse til kampen, hvor vi fik en helt vild start: Allerede i første inning slog Lange og Frederik “back to back” home runs, og i 2. inning var tjekkernes pitcher skiftet ud. I 3. inning slog Lange endnu et flot home run til en 5-0 føring. Måske lige hurtigt nok – i hvert fald kom tjekkerne igen med 3 point i 4.og så slog de ellers til med hele 6 point i bunden af 6. inning. Både Kim og Valde kæmpede fint fra pladen, men tjekkerne ramte pludselig alle huller. Et lidt ærgerligt nederlag, hvor begge hold viste flot batting.

Torsdag d. 17/7.
En dag med to kampe – først Kroatien og senere en altafgørende kamp mod Holland. Kroatien blev hurtigt kørt over med hele 17-0. Masser af flotte hits og home runs fra Valde, Martin, Anders og Mikkel. I øvrigt første LH home run fra rookie Mikkel! Valde og Charlie klarede pitchingen. Senere på dagen gjaldt det så Holland, som i 2012 havde sendt os tidligt ud af turneringen. Vinderen af kampen var klar til VM, mens taberen ville få en hård kamp mod England om den sidste VM.billet. Heldigvis fik vi endnu en god start, da Anders’ single gav os to point i 1. inning. I 2. inning battede Valde yderligere 2 point hjem og Charlie slog et langt 3-points home run. Selv om hollænderne, coachet af Izzy Nukunuku, fik reduceret, så kunne vi køre en meget sikker 10-3 sejr hjem. Kim pitchede solidt med 8 K’er og kun 4 hits. På endnu en varm sommeraften havde vi endelig nået vores mål: VM i 2015 i Canada! Samtidig var vi nr. 2 efter grundspillet, hvilket betød kamp mod Tjekkiet om at gå direkte i finalen.

"Der er et yndigt land"
“Der er et yndigt land”

Fredag d. 18/7.
Efterhånden sædvanligt program med batting om formiddagen, opladning på hotellet og så ellers aftenkamp mod tjekkerne. Igen et tætpakket stadion med fanatiske fans, som kunne se hjemmeholdet komme foran med 2-0 først i kampen. Et flot come back, bl.a. med home runs fra Sille og Charlie gav os en 4-2 føring, som holdt frem til bunden af 5. inning. Desværre fik tjekkerne endu en gang sat en lang inning sammen – nu med hele 7 point (bl.a.et grand slam). Valde og Kim pitchede ellers fint, men lige i den inning gik alt tjekkernes vej. Tjekkerne kunne gå til finalen med en 9-4 sejr, mens vi skulle ud i en knock out kamp mod Holland, som lidt overraskende havde sendt England hjem uden medaljer.

Lørdag d. 19/7.
Sidste dag startede mod Holland, som virkede tilfredse med deres VM-kval. Kim pitchede uden større problemer en shutout med 9 strikeouts, mens vores battere stille og roligt kunne batte 7 point hjem. Lange og Anders slog home runs. Nogle timer senere var vi så klar til EM finalen mod Tjekkiet. Fuldt hus (ca. 3.500), live streaming og live landsdækkende TV og i øvrigt igen en flot, varm dag – lige som det skal være til en finale! Desværre fik vi aldrig rigtig styr på tjekkernes pitcher, og da deres battere igen var i fin form, så blev finalen ikke helt som vi havde håbet. Tjekkerne kunne stille og roligt score i hver inning, så kampen endte med et 0-8 nederlag. Både Kim og Valde pitchede kampen for os, men uden at kunne dæmme op for tjekkerne. Lidt surt at vi ikke kunne give tjekkerne en lidt mere spændende kamp, men alt i alt var det en rigtig god turnering for os. Vi fik forbedret vores 4. plads fra sidst til flotte sølvmedaljer, som ikke mindst gav VM-kval. Alt fungerede rigtig godt uden for banen, og bortset fra finalen og de 2 innings tidligere i turneringen mod tjekkerne, så gik alt også godt på banen. Vi var det hold, der slog flest home runs af alle, og havde kun 4 K’er i snit pr. kamp. Kan holdet holde sammen og træne hårdt i et par år, så ser det såmænd ikke så tosset ud frem mod VM i 2015 og kommende EM’er.

Link: http://euro2014.softball.cz/eng/index.asp