Softball for børn

Softball kan spilles af alle og det er aldrig forsent at starte.

Dansk Softball Forbund har juniorrækkerne U19, U15, og U12, og for de yngste spillere er der Amerikansk Rundbold, som er en begyndervenlig version af softball.

Der spilles softball i juniorrækkerne på stævneniveau i løbet af sæsonen. Sæsonen afsluttes ligeledes med en mesterskabsturnering for U12, U15 og U19. Der spilles ligeledes også et indendørs-DM i starten af året for U12 og U15. Læs mere i turneringsprogrammet her.

Amerikansk rundbold:

Løbende i sæsonen bliver der afholdt åbne Amerikansk Rundbold stævner.

Klubberne byder ind med datoer for disse stævner, så datolisten bliver opdateret løbende. Man tilmelder sig direkte til værtsklubben (kontaktoplysningerne vil stå på klubbens invitation), men man er også velkommen til at møde op på dagen. Alle kan være med uanset om man går i en klub eller ej, så det er bare med at tage sine venner med til stævnet.

Overordnet spilles i Rookie, Minor og Major League, som i grove træk er disse inddelinger:

  • Rookie League: AR med batting tee og 3 baser
  • Minor League: AR med coach toss/pitch og 4 baser
  • Major League: U12 regler
  •  

Klubberne bestemmer selv programmet for deres stævne, og det promoveres i lokalområdet for også at tiltrække børn og deres familier udefra til at være med.

Begivenheder og træningslejre

Forbundet udbyder løbende forskellige træningscamps, afholder begivenheder mm. i juniorregi. Hold øje med kalenderen for mere information.

 

Players Passport
Dansk Softball Forbund tilbyder Players Passport til klubbernes juniorafdelinger. Players Passport er det et teknikhæfte for juniorer, hvor udvikling af softball færdighederne er i fokus.

Alle klubber kan bestille ét eksemplar pr. juniorspiller og én coaches guidelines til hver af deres juniortrænere. Læs mere her. For at modtage hæfterne skal klubberne blot sende nedenstående oplysninger til info@softball.dk:

  • Antal “Players passport”

  • Antal “Coaches’ guidelines”

  • Klubnavn

  • Leveringsadresse

 

Når man har lært alle øvelserne i passet, modtager man et flot diplom fra Dansk Softball Forbund. Der er to diplomer man kan opnå:

1) Det røde diplom, når spilleren i første omgang har fået godkendt færdighederne

2) Guld diplomet, når spilleren har bestået med “excellence”

Trænerene bestiller diplomerne ved at skrive til info@softball.dk


Forbundets Juniorudvalg kan kontaktes på junior@softball.dk.

Skærmbillede 2020-08-27 kl. 11.21.04

VI BRUGER COOKIES PÅ DETTE SITE FOR AT FORBEDRE BRUGEROPLEVELSEN