Støttepuljer

Vil I være spydspidsklub? Gå forrest i jeres klub og få direkte støtte

Har du en idé til, hvordan din klub kan blive bedre til lokal rekruttering, så har I muligheden for at få støtte til at føre den ud i livet. Forbundets indsats for medlemsvækst indeholder et pilotprojekt omkring ”spydspidsklubber”, som indgår et tæt samarbejde med forbundet om at gennemføre et idé/projekt, som vil forbedre deres lokale rekruttering.

Det skal være et område klubben særligt brænder for og kan f.eks. handle om lokal PR, synlighed, afprøvning af nye events, afprøvning af nye typer tilbud eller nye samarbejdspartnere i lokalområdet.

Det overordnede mål er:

At der afprøves nye måder for hvordan vi kan tiltrække medlemmer ”udenfor butikken”, som ikke kender softball i forvejen, og
At vi deler de erfaringerne en spydspidsklub gør sig på et bestemt område.

Det er muligt at søge løbende i 2020. Send ansøgningen til til udvikling@softball.dk og bestyrelse@softball.dk. Bestyrelsen behandler alle ansøgninger på det næst kommende bestyrelsesmøde.

Download 5 eksempler på emner her. Man er velkomme til at bruge eksemplerne direkte, men selvfølgelig tilpasse det til klubbens egen idé/plan.

Se nærmere beskrivelse af hvad en spydspidsklub er her.

I 2018 blev Århus Baseball Softball Klub udvalgt som spydspisklub med et projekt omkring “softball ud til folket” med et oppusteligt mobilt batting cage. Projektet løber i 2019 og 2020 med fokus på synlighed og rekruttering op til softball og baseball er på OL programmet i sommeren 2020. Dansk Softball Forbund støtter projektet med 50.000 kr.


 

Amerikansk Rundbold

Udviklingsprojektet “Amerikansk Rundbold og en ny generation for dansk softball”:

Kontakt udviklingskonsulent Daniel Mohr, og få en snak om hvordan forbundet kan hjælpe jer igang med AR i jeres klub.


DSoF’s Klubstøtte

Igennem klubstøtten ønsker forbundet at inspirere og støtte klubberne i at afholde aktiviteter, som på forskellige områder styrker klubben.

Dvs. med “klubstøtte-aktiviteterne”, kan I tjene penge til klubben samtidig med, at I laver sjove softball aktiviteter, der hjælper jeres klub og medlemmer.

Hvert år bliver klubstøtteaktiviteterne opdateret.

I nedenstående matrix kan I se aktiviteterne, der indgår i klubstøtten og støttebeløbene:


1. Oversigt over støttebeløb og bøder:

 

2. Beskrivelser af indsatserne:

 

3. Skemaer til ansøgning om klubstøtte:

 

Værktøjskassen til at lede, anerkende, fastholde og rekruttere frivillige på www.dif.dk

Uden frivillige, ingen forening eller forbund – så enkelt kan det siges. En velfungerende forening kræver frivillige på mange niveauer: Fra bestyrelsen, som lægger den overordnede strategi til forældre og aktive, der hjælper med praktiske opgaver i hverdagen og ved arrangementer i foreningen. Få inspiration og værkstøjer på DIF’s side for foreninger til hvordan man kan sikre fastholdelse og rekruttering af engagerede frivillige i klubben.

Skærmbillede 2020-08-27 kl. 11.21.04

VI BRUGER COOKIES PÅ DETTE SITE FOR AT FORBEDRE BRUGEROPLEVELSEN