Juniorudvalget

Juniorudvalget står for forbundets junioraktiviteter.

I dette udvalg får man lov til at arbejde med hvordan vi skaber de bedste rammer for vores unge spillere og hvordan vi tiltrækker flere juniorne til softball. Junioraktiviterne er bl.a.:

  • Den populære og årlige tilbagevendende juniortur
  • Sommer-Camp
  • Træningssamlinger
  • Samarbejde med U19 landsholdene
  • Amerikansk Rundbold som en nem indgang i vores klubber

Juniorudvalget består af:
Henriette Gilhøj
Er træner for U12 i Ballerup. Jeg mener, vi har et godt produkt, der rammer en bred palette af børn – også dem, der ikke har fundet indpas andre steder. Vi har en god kultur i vores børne-/ungdomsprogram som flere bør kende til. Er som udgangspunkt formand for udvalget og rapporterer til bestyrelsen.

Lisa Guldager
Jeg har to piger, der spiller i Ballerup. Jeg synes det er vigtigt, at forbundet har fokus på relationsskabende aktiviteter for børn og unge i sporten. Aktiviteter som sommercamp kan give et tilhørsforhold til forbundet for spillerne. Når de herigennem lærer hinanden at kende på tværs af klubberne, kan det give et bedre udgangspunkt for at fastholde dem i sporten, når de rammer puberteten. Jeg har været holdleder på Juniorturen til Prag de seneste år og ansvarlig for sommercamp.

Mikael Østergaard Larsen
Jeg er træner for U12 i Bulls, det blev jeg for et par år siden. Jeg brænder for sporten og synes det er en fantastisk sport for børn, da softball kan få nogle børn frem, der ellers normalt går og gemmer sig i andre sportsgrene. Fokus er for mig ikke på at vinde, men jeg går op i at alle er med.

Christine Mandrup
Jeg sidder i bestyrelsen i Ballerup Vandals. Min ældste søn spiller i klubben og min 4-årige glæder sig til at blive gammel nok. Det sociale er for mig centralt for en sport der ikke er større, for spillerne vil møde hinanden gentagne gange, så længe de er en del af sporten. I softball, der er en fed sport med plads til mange forskellige slags børn, udvikler børnene mange kompetencer udover de rent sportslige præstationer; blandt andet tålmodighed, mentaltræning, at være en del af et hold, samtidig med at der er fokus på den enkeltes udvikling. Det oplever jeg som ret unikt for sporten.

Anne-Mette Lykkegaard Andersen
Jeg sidder i bestyrelsen i Odense Giants, hvor jeg bla. arbejder med rekruttering og PR. Derudover spiller jeg selv Slowpitch – mine 2 drenge og min mand spiller også i klubben. Jeg er meget engageret i at udbrede kendskabet til sporten, også som “redningsnet” til unge, som “møder muren” i andre traditionelle sportsgrene. Enten fordi de ikke nåede gemmen nåleøjet, eller fordi lysten forsvandt. Softball er en fantastisk sen-starter-sport med en stejl læringskurve, som sikrer, at nye medlemmer hurtigt er med.

Man kan kontakte juniorudvalget på junior@softball.dk

Se dokumenter og referater vedrørende juniorarbejdet

Hvis du vil være med til at forme dansk softballs fremtidige generationer af spillere, så kontakt bestyrelsens kontakt til juniorudvalget, som er Henriette Gilhøj.